אי עשוי שיש במטבח הוא כמעט בגדר חובה בכל בית חדש או בכל מבנה שעובר שיפוץ במטבח. האי כולל משטחי עבודה, ארונות ומגירות. כך הוא מהווה מוקד עבודה נוסף במטבח ומאפשר לפנות קצת מהשטח והעומס שיש במבנה המטבח העיקרי. על מנת שיהיה אפשר לעשות שימוש באי לאורך זמן, צריך לדעת כיצד לתחזק אותו ולהימנע מנזקים מיותרים.
איך מתכננים ובונים אי של שיש בצורה נכונה?
על מנת לתכנן ולעצב אי של שיש בצורה נכונה, חשוב לקחת בחשבון 3 נקודות עיקריות:
נקודה ראשונה, גודל המטבח. יש לכך חשיבות מאחר והוא משפיע על גודל האי והמיקום בו נרצה להציב אותו. כך גם אפשר יהיה לדעת מה גודל האי ואילו שימושים נוכל לעשות בו.
נקודה שנייה, עיצוב האי. הכוונה לאופן בו יהיה מתכונן ומעוצב, הן בחלק העליון שלו, קרי שטח העבודה, והן בחלק התחתון, החלק בו מאחסנים פריטים בארונות או מגירות. חשוב לקחת בחשבון את הגודל של חלק זה והאופן בו הוא משתלב עם חלקים אחרים במטבח.
נקודה שלישית, יש לבחון איך משלבים את האי בצורה כזו שיאפשר גישה נוחה לכל מי שנכנס למטבח, כל מי שרוצה לעבוד איתו, וכמובן מידת ההתאמה שלו למקום. האי צריך להיות חלק אינטגראלי ממנו, הן במבנה, חומר וצבע.
איך מתחזקים אי עשוי שיש לטווח ארוך
כשניגשים לתחזק אי עשוי שיש, במטרה למנוע נזקים מיותרים, יש לקחת בחשבון שהמבנה שלו עלול להוות בעיה סביבתית אם לא מקפידים לתכנן ולבנות אותו בצורה נכונה.
לכן, מלכתחילה צריך לשים לב לאופי התכנון והעיצוב שלו, בשביל שנוכל להקפיד ולהשתמש בו בצורה בטוחה ותהיה אפשרות לתחזק אותו לשימוש ארוך טווח. ניתן לרכוש שיש לאי – פרביטל שישרת אותנו במטבח במשך שנים רבות.
הנה 3 נקודות לתחזוקה שיכולות לעזור בעבודה ממושכת עם אי עשוי שיש:
ראשית, יש לבחור שיש עמיד, חזק, שאיננו נשרט או נסדק בקלות. הוא צריך להיות עשוי היטב בשביל שנוכל להשתמש בו כמשטח עבודה במשך זמן רב מבלי שהוא יינזק.
שנית, יש לבדוק את החיבורים בין החלקים השונים של האי. לדוגמא, אם יש משטח שיש ולצידו חלק עץ המשמש לישיבה, חשוב שבין החלקים תהיה הפרדה, על מנת שעבודה על חלק מסוים לא תגרום נזק לחלק השני. זה נכון בפרט אם יש באי גם אלמנטים כמו כיור או אלמנטים אחרים שיכולים להוות בעיה.
שלישית, יש להקפיד ולשים לב גם לאמצעי האחסון באי. זאת על מנת שהם יוכלו לשמש אותנו בצורה פרקטית ובטוחה. למשל, המגירות והארונות יוכלו להיפתח באופן חופשי ונוח. בלי לקבל מכות, מבלי להיסדק או להישרט. החלקים צריכים להיות מחוברים בצורה טבעית מבלי שתיגרם אי נוחות בתהליך העבודה.